jak dodac awatar do mojego profilu??

dyskusje o zmianach, nowościach i propozycjach dotyczących tego forum

jak dodac awatar do mojego profilu??

Postautor: _krokodyl » 14 sty 2007 13:17

jak dodac awatar do mojego profilu??
_krokodyl
 
Posty: 3
Rejestracja: 14 sty 2007 13:14

Postautor: platimati » 14 sty 2007 14:19

Wejdz do swojego profilu i na samym dole masz:

Odnośnik do zewnętrznego Emblematu:
Wpisz adres Emblematu, który chcesz wykorzystać.


Obrazek (emblemat) musisz miec umieszczony na jakims serwerze. Dajesz do niego link i pojawia sie jako avatar.
Awatar użytkownika
platimati
Site Admin
 
Posty: 1118
Rejestracja: 05 lis 2003 23:27
Lokalizacja: Lublin

Postautor: _krokodyl » 14 sty 2007 15:48

wrzucilem obrazek na megaupload/rapidshare, link wkleiłem tam gdzie trzeba, klikam "wyslij" i .. dupa :P podany asdres cos tam cos tam jest nieprawidlowy :P

ale i tak dzieki za informacje :D
_krokodyl
 
Posty: 3
Rejestracja: 14 sty 2007 13:14

Postautor: paveli » 14 sty 2007 16:25

z megaupload nie bedzie dzialac, link powinien wygladac mniej wiecej tak:

http://.....adres..../grafika.jpg

wowczas obrazek bedzie widoczny
paveli
Site Admin
 
Posty: 335
Rejestracja: 05 lis 2003 00:25
Lokalizacja: Lublin

Postautor: platimati » 14 sty 2007 18:14

nie wiem czy _krokodyl zartuje czy jego znajomosc Internetu jest taka slaba...
ale jeszcze raz napisze:

Aby pojawil sie avatar musisz dac link do obrazka, ktory wyswietli sie w przegladarce. Megaupload czy rapidshare nie oferuja opcji zamieszczania grafik do wyswietlania w necie. Sa to jedynie czasowe dyski magazynujace, z ktorych mozna sciagac rozne pliki.

Przykladowym adresem jest link do grafiki z muzyGowego forum: http://www.forum.muzyga.pl/templates/No ... _image.jpg

Darmowe uslugi hostingowe oferuje m.in. republika: http://republika.onet.pl
Tam mozesz zalozyc swoj wirtualny serwer, na ktorym bedziesz trzymal swoje graficzki.
Awatar użytkownika
platimati
Site Admin
 
Posty: 1118
Rejestracja: 05 lis 2003 23:27
Lokalizacja: Lublin

Postautor: paveli » 15 sty 2007 09:33

ja natomiast polecam stronke http://imageshack.us, wrzucasz zdjecie i ona sama generuje Tobie link jaki jest wymagany do dodania obrazka na forum, sadze ze to najszybsze rozwiazanie 8)
paveli
Site Admin
 
Posty: 335
Rejestracja: 05 lis 2003 00:25
Lokalizacja: Lublin

Postautor: _krokodyl » 15 sty 2007 16:29

wielkie dzieki paveli ;D
_krokodyl
 
Posty: 3
Rejestracja: 14 sty 2007 13:14


Wróć do Organizacyjne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron